Feature, 93min
Groot-Brittannië, 2020
Engels

Regisseur: Joe Hunting
Genre: Comedy

Van een virtuele exotische dansclub tot het oneindige digitale parkeerterrein van een Walmart: ontdek de dagelijkse virtuele levens van VR Chat-gebruikers.

Via een door je headset geactiveerde rabbit hole kom je in een VR Wonderland terecht, waar de omgevingen en avatars virtueel zijn, maar alle interacties echt. We volgen Joe Hunting, de eerste documentairemaker die exclusief in Virtual Reality werkt, in het ecosysteem van de VR Chat, en we bezoeken talloze bewoonde virtuele werelden waar we leren over de fenomenen waarvan velen denken dat ze nog steeds het domein van sciencefiction zijn.

Joe Hunting is de eerste documentairemaker die exclusief in Virtual Reality in het ecosysteem van de VR Chat werkt, en zo de begindagen vastlegt van deze nieuwe vorm van social media die zelf niet zo happig is op het bijhouden van een archief. In het Hidden Life of VR Chat-programma volgen we hem via een door de headset geactiveerde rabbit hole naar een VR Wonderland waar omgevingen en avatars virtueel zijn, maar alle interacties echt. Tijdens zijn reizen door miljoenen door gebruikers gegenereerde werelden leert Joe de bewoners kennen en maakt hij een documentair verslag van de fenomenen waarvan velen denken dat ze nog steeds het domein van sciencefiction zijn.

Episode 1: In Lockdown - 10m
Episode 4: Animals - 10m
Episode 6: Romance - 10m
Episode 7: Gender & Sexuality - 10m
Episode 8: Body Modification - 10m
Episode 10: The Future - 10m
Episode 11: Friendship - 11m

Voorafgaand door | Preceded by:
Club Zodiac - 10m
A Wider Screen - 13m