Feature, 101min
Canada, 2020
Engels

Regisseur: Cody Calahan
Cast: Amber Goldfarb, Ari Millen, Evan Marsh, Julian Richings, Robert Maillet, Sean Baek
Genre: Comedy, Horror

Horrorfilmcriticus Joel komt per ongeluk bij een zelfhulpgroep voor seriemoordenaars terecht in deze hilarische meta-horrorkomedie.

Joel, een filmcriticus die schrijft voor een horrortijdschrift, wordt stomdronken in een bar en ontwaakt daarna bij een vreemde zelfhulpsessie, waar seriemoordenaars hun ervaringen en problemen delen. In Vicious Fun introduceert regisseur Cody Calahan een flinke lading kleurrijke personages die de bekende horrorclichés door elkaar gooien en de spot met ze drijven. Dit is inderdaad vicious fun, een hilarische meta-horrorkomedie.

Vicious Fun is een schaamteloze meta-komedie, die meer over slashers gaat dan dat het zelf een echte slasher is. Met een stel moordenaars die in groepstherapie hun diepste verlangens en obsessies delen, heb je de lachers al snel op de hand. Waar regisseur Calahan in investeert is een flinke lading kleurrijke personages die de bekende horrorclichés door elkaar gooien en de spot met ze drijven. Als nerd en aspirant scenarist kan Joel in de film de meta-rol vervullen van de fan, die plotseling geconfronteerd wordt met de realiteit van de situatie, maar nooit zijn doel uit het oog verliest. Dit is inderdaad vicious fun, een hilarische meta-horrorkomedie.