In een postapocalyptische toekomst probeert een jonge vrouw te overleven. Wanneer ze een vrouw uit de verafgelegen stad ontmoet, verandert alles. 


In een dystopische toekomst probeert de jonge Vesper te overleven terwijl ze zorgt voor haar catatonische vader. Vesper weet hoe ze organismen kan creëren in haar kas vol magische planten. Als ze een mysterieus meisje uit de citadel ontmoet, komt haar hele leven op zijn kop te staan.  


Met Vanishing Waves / Aurora uit 2012 toonden regisseurs Kristina Buozyte en Bruno Samper ons al hoe vaardig ze waren in het bouwen van werelden. Met Vesper krijgen ze dat wederom voor elkaar en creëren ze een authentiek gevoel van plaats en tijd met behulp van natuurlijke en futuristische elementen. Vesper is ambitieus, somber en origineel en geeft een heel andere betekenis aan het thema Lab Rats! door te laten zien dat laboratoria bovenal een plek van magie en schoonheid kunnen zijn. 


Op zondag 30 oktober is de Vesper-screening een bijzondere samenwerking met InScience International Science Film Festival die wetenschappers Jeroen den Hertog en Jelmer Hoeksma (Hubrecht Instituut en LU) hebben uitgenodigd om de thema's in de film te bespreken.

113 minuten
Litouwen, Frankrijk, België
2022
Engels
(Engels ondertiteld)
Bruno Samper, Kristina Buozyte