Feature, 72min
VS, 2020
Engels

Regisseur: Patrick Picard
Cast: Annalise Basso, Joe Adler, Liam Aiken
Genre: Horror, Thriller

Een jeugdvriendschap wordt op de proef gesteld in een Lynchiaans mysterie waarin droom, fantasie en werkelijkheid samensmelten tot een wazige wolk.

De berooide jonge Francis aanvaardt een aanbod om voor zijn rijke en thans zieke jeugdvriend JP te gaan zorgen. In JP’s mysterieuze huis raakt hij gevangen in een afgezonderde wereld, bang voor de mysterieuze tweelingzus van de man. In deze sinistere omgeving wordt de jeugdvriendschap danig op de proef gesteld. Droom, fantasie en werkelijkheid smelten samen tot een wazige wolk in dit Lynchiaanse mysterie.

Al krijgen we de mysterieuze zus Vivian nooit te zien, Patrick Picard heeft toch voor een derde personage gezorgd in de vorm van het modernistische huis waarin JP woont. Zoals vastgelegd in statische shots van veraf creëren de lange, smalle gangen en permanent gesloten gordijnen een claustrofobische sfeer. Naarmate de film vordert maakt het aanvankelijke realisme plaats voor een verontrustende Lynchiaanse sfeer waarin droom, fantasie en werkelijkheid samensmelten tot een wazige beleving van wat er gebeurt en waar. Nadat de film zijn dramatische conclusie heeft bereikt, vat een verontrustende coda de relatie tussen de mannen nog eens extra samen.