Feature, 89min
Frankrijk, 2020
Frans (Engels ondertiteld)

Regisseur: Ludovic Boukherma, Zoran Boukherma
Cast: Anthony Bajon, Christine Gautier, Guillaume Mattera, Ludovic Torrent
Genre: Horror

Teddy’s lichaam begint te veranderen nadat hij gebeten is. Een originele kijk op de weerwolfmythe is een van de droevigste en tevens mooiste films van het jaar.

De twintigjarige drop-out Teddy, die in een klein dorpje in de Pyreneeën woont, is gefascineerd door een wolf die schijnbaar door het dorpje zwerft en schapen doodt. Op een dag wordt Teddy gebeten. In de daaropvolgende dagen merkt hij dat zijn lichaam begint te veranderen. Originele kijk op de klassieke weerwolfmythe is een van de droevigste en tevens mooiste films van het jaar.

De weerwolf is in elk verhaal een buitenstaander, maar de benadering die de regisseurs van Teddy kiezen verschilt nogal van de klassieke weerwolfverhalen. De film gebruikt het archetype niet alleen om tienerangst en onzekerheid vorm te geven met elementen van body horror (het lichaam van een tienerjongen dat in de puberteit monsterlijk wordt), maar ook als een sociale paria. Teddy leeft in een naargeestige, eenzame en uitzichtloze wereld. Zijn nieuwe krachten verergeren dit alleen maar en leiden tot een onvermijdelijk, hartverscheurend en Carrie-achtig einde. Absoluut een van de droevigste, maar ook een van de mooiste films van het jaar.