In de toekomst zijn de heersende Antiques afhankelijk van het speeksel van de arme Bakelites. Twee jonge geliefden zoeken een uitweg. 


Welkom in de toekomst: een halfverlicht, stoffig universum vol storm en oorlog, waar een onbeschermd uitstapje naar buiten kan leiden tot uitdroging en de dood. Om te overleven melken de heersende Antiques hun Bakelite buren voor hun speeksel. Maar de Bakelites plannen een revolutie, met hulp van een onverwachte deserteur van de Antiques.  


Filmmaker en beeldend kunstenaar Dan Geesin werkte jaren aan zijn dystopische sciencefictionepos Sputum, een zeldzaamheid in de Nederlandse filmwereld. Voor zijn eigen futuristische universum creëerde hij originele concept art, installaties en backstories van de personages. Dit is meeslepend filmmaken op zijn persoonlijkst en experimenteelst, met een knipoog naar de vroege Cronenberg en Von Trier, een radicaal afwijkend perspectief en zelfs een geheel eigen taal. Maar het is het vertederende liefdesverhaal onder al dat stof en gruis dat het meest beklijft. We zijn er trots op de Nederlandse première van dit sci-fi labour of love te kunnen presenteren. 

84 minuten
Nederland
2021
Engels
(Nederlands ondertiteld)
Dan Geesin