Monsters en aliens in overvloed in deze vrolijke reboot, die spectaculaire actie mengt met retro-effecten. 


Agent Kaminaga maakt deel uit van een eenheid die zich bezighoudt met de gigantische beesten genaamd “Kaiju” die Japan willen verwoesten. Wanneer ze een tegenaanval lanceren tegen de Kaiju, komt een lange, zilveren alien genaamd tussenbeide. Met de tijdelijke naam Ultraman, zal deze reus de redder van de mens zijn? 


Na het succes van Shin Godzilla (2016), waarvan hij co-regisseur was, laat Shinji Higuchi nu een ander geliefd icoon van de Japanse popcultuur herleven. Zijn aanpak is stevig geworteld in de oorspronkelijke franchise, die begon met de tv-serie in 1964. Dat blijkt vooral uit het gebruik van retro-effecten, die eruitzien en klinken alsof ze uit een ander tijdperk komen. De overvloed aan monsters, aliens en buitenaardse imitators houdt het spektakel levendig, terwijl Higuchi precies genoeg investeert in zijn personages om het verhaal ook een hart te geven. Shin Ultraman is een spectaculair genot, zowel voor fans van de originele franchise als voor nieuwsgierige nieuwkomers.

Shin Ultraman is een liefdevolle hommage aan de televisieseries uit het verleden. Om dit extra reliëf te geven, vertoont Imagine vier Ultraman episodes uit de serie die in 1964 op de Japanse televisie werd uitgezonden. De episoden werden uitgekozen door Hideako Anno, de regisseur van Shin Ultraman, en op 4K gerestaureerd. 

 

110 minuten
Japan
2022
Japans
(Engels ondertiteld)
Anno Hideaki