Feature, 96min
Spanje, 2020
Spaans (Engels ondertiteld)

Regisseur: David Victori
Cast: Elisabeth Larena, Mario Casas, Milena Smit
Genre: Thriller

Introverte en beleefde man moet vechten voor zijn leven in een voortreffelijk geregisseerde krankzinnige afdaling de nacht in.

Na de dood van zijn vader voelt Dani zich depressief en lusteloos. Zijn zus Laura geeft hem een vakantieticket, maar de avond voor zijn vertrek wordt hij aangesproken door de energieke Mila. Eenmaal in haar appartement aangekomen nemen de zaken een dramatische wending. In paniek moet Dani zijn stappen nagaan. Het gevecht voor zijn leven wordt een voortreffelijk geregisseerde krankzinnige afdaling de nacht in.

Van het lange over-de-schouder openingsshot tot het adrenalinepompende crescendo van flikkerend neonlicht: dit is een film die gaandeweg snelheid opbouwt en je meesleept in zijn rit. Het verhaal lijkt een vertrouwd pad te volgen, maar dat is slechts de klim omhoog, en wat volgt is een krankzinnige afdaling naar het donkerste stukje van de ziel. Dani’s paniek wordt steeds voelbaarder en hem volgen op zijn vlucht wordt een bijna fysieke ervaring. Cross the Line is een prachtig geregisseerd en uiterst subjectief stukje magical realism dat zich ontpopt tot een volwaardige actiefilm waarbij het publiek zich aan de stoel vast zal moeten klampen.