Feature, 90min
VS, 2020
Engels

Regisseur: Jonathan Cuartas
Cast: Ingrid Sophie Schram, Owen Campbell, Patrick Fugit
Genre: Drama, Horror

Wreedheid en tederheid zijn perfect in balans in dit strakke, claustrofobische familiedrama met gruwelijke horrorelementen.

Dwight en Jessie zijn een volwassen broer en zus die samenwonen met hun jongere broer Thomas en ervoor zorg dragen dat hij in leven blijft ondanks zijn aandoening. Hun fragiele overlevingsstrategie stort in elkaar als Dwight en Jessie ruzie krijgen. En wanneer Thomas ondertussen het huis uit wil om vrienden te maken, lijkt een tragedie onafwendbaar. Gespannen en claustrofobisch drama met gruwelijke horrorelementen.

Grotendeels in het huis en op maar een paar andere locaties gefilmd in het vierkante Academy-formaat, maken de gedempte lichten en de stoffige, enge sfeer dit tot een gespannen en claustrofobische kijkervaring. De focus ligt volledig op de personages en hun verstikkende onderlinge afhankelijkheid. De jongere broer is een parasiet geworden, een fungus die zich voedt met het schuldgevoel en medelijden van zijn geliefden. De regie is prachtig ingetogen en het feit dat veel van de gruwelijke scènes zich buiten beeld afspelen maakt ze niet minder effectief. Dit is een film waarin wreedheid en tederheid perfect in balans zijn, met een einde vol spijt en verdriet in plaats van een zucht van verlichting.