Over een mol bij de politie en een undercoveragent in de onderwereld. Hun doel is hetzelfde: ontdekken wie de mol is, en wie de agent. 


Politieman in opleiding Chan wordt gerekruteerd om undercover te gaan in de onderwereld. Triadebaas Hon plaatst het nieuwe bendelid Lau in dezelfde klas als Chan, om als mol te fungeren. Tien jaar later zijn beiden opgeklommen in de hiërarchie. Als ze ontmaskerd dreigen te worden, begint een spel op leven en dood. 


Hongkong heeft een lange traditie van politiefilms over undercoveragenten. Dertig jaar geschiedenis aan rauwe, stadse misdaadfilms leidde tot Infernal Affairs, dat in 2002 de best bezochte film in Hongkong was en het daarna goed deed in Korea, Japan en China, twee vervolgen kreeg en Martin Scorsese zijn eerste Oscar opleverde voor zijn remake getiteld The Departed. Inmiddels is de film in de Criterion Collection opgenomen als een klassieker van de wereldcinema. Het verhaal van deze vurige terugkeer naar de grote, duistere, intens geacteerde politiedrama's van de jaren zeventig is geschreven met heet bloed op ijs.

101 minuten
Hongkong
2021
Cantonees
(Engels ondertiteld)
Andrew Lau, Alan Mak