Feature, 87min
Frankrijk, 2021
Engels, Frans (Engels ondertiteld)

Regisseur: Mathieu Turi
Cast: Gaia Weiss, Peter Franzén
Genre: Horror, Science fiction, Thriller

Lisa raakt opgesloten in een labyrint vol valstrikken in een zenuwslopende scifi-thriller die minder geschikt is voor kijkers die last hebben van claustrofobie.

Lisa is een jonge alleenstaande moeder die haar dochtertje Nina heeft verloren. Een chauffeur biedt haar een lift aan en als de auto crasht raakt Lisa buiten bewustzijn. Wanneer ze wakker wordt zit ze opgesloten in een omvangrijk systeem van metalen tunnels en buizen, bezaaid met valstrikken. Lisa begint te kruipen…. Een zenuwslopende scifi-thriller die minder geschikt is voor kijkers die last hebben van claustrofobie.

De opzet van Meander is uiterst eenvoudig; de film is min of meer een solo voor actrice Gaia Waiss (Netflix’s Vikings). De claustrofobie is vaak voelbaar, met een ingenieuze cameravoering die ondersteund wordt door een spaarzame en effectieve score. Wanneer Lisa over een rottend lijk moet kruipen of bijna verdrinkt, vertoont de film een tastbare intimiteit die de kijker op het puntje van zijn stoel houdt. Naar Meander kijken is een soms fysieke ervaring. De film, die nu al positief vergeleken wordt met genreklassiekers als Cube en Saw, biedt een ondraaglijke spanning. Claustrofobische kijkers zijn gewaarschuwd!