Workshop, 90min

Engels

Genre: Masterclass

Digital Domain heeft al geruime tijd als missie het ontwerpen van de perfecte digitale mens. Door MoCap-technieken te perfectioneren en te combineren met Kunstmatige Intelligentie zijn ze inmiddels enorm dichtbij het overwinnen van the uncanny valley en het creëren van 3D-avatars die de gebaren en mimiek van acteurs in realtime kunnen overbrengen.

Na het creëren van effects en personages voor films als Avengers: Endgame (Josh Brolins Thanos), Ready Player One, The Curious Case of Benjamin Button, Deadpool, Her en The Curse of La Llorona, is Digital Domain nu marktleider op het gebied van een MoCap-technologie die er niet op uit is om acteurs buitenspel te zetten, maar ze de mogelijkheid wil bieden om zelfs vanonder een virtuele huid hun vak uit te oefenen.
Door de verbluffende toegankelijkheid en aanpasbaarheid van de avatars worden acteurs in staat gesteld buiten hun fysieke uiterlijk te treden, met de eigen verbeeldingskracht en flexibiliteit als enige limiet.
Er is niemand in deze branche die het verhaal over de ontwikkeling van CGI-personages beter kan vertellen dan John Canning van Digital Domain.