Feature, 78min
Frankrijk, België, 2020
Frans (Nederlands ondertiteld)

Regisseur: Quentin Dupiex
Cast: Adèle Exarchapoulos, David Marsais, Grégoire Ludig, India Hair, Roméo Elvis
Genre: Comedy, Fantasy

Twee simpele nietsnutten willen een reusachtige vlieg temmen in frisse en tegendraadse comedy, een Dumb and Dumber met de Franse slag.

Als stoner buddies Manu en Jean-Gab op weg zijn met een mysterieus pakket naar de al even mysterieuze heer B. horen zij een vreemd geluid in de kofferbak. Het blijkt van een reusachtige vlieg te zijn. De twee besluiten het dier te temmen en daar veel geld mee te verdienen. Frisse en tegendraadse comedy is een Dumb and Dumber met de Franse slag.

Quentin Dupieux maakte naam in kleine kring met de absurdistische films Rubber en Wrong voordat hij de weg vond naar een groter publiek met Deerskin. Echt bijzonder is dat hij dat voor elkaar kreeg met behoud van zijn eigenzinnige verbeelding en stijl, en in deze hilarische comedy is dat niet anders. Het scenario van Mandibules kent een geheel eigen logica en lijkt van de ene onwaarschijnlijke situatie in de andere te belanden. Het zijn de twee simpele nietsnutten die de boel bij elkaar houden en en passant de harten van de kijker stelen. Het levert een frisse en tegendraadse film op, een Dumb and Dumber met de Franse slag.