De jacht op een seriemoordenaar dwingt een agent om de grimmigste waarheden over zijn land onder ogen te zien in een moordmysterie dat een diepe duik neemt in het hart van de duisternis die ons allen teistert. 


In de late jaren zeventig beleeft een groep jonge agenten, geleid door ex-muzikant inspecteur Vicente Rangel, de zwartste minuten van hun leven wanneer ze in een corrupte oliestad in de Golf van Mexico een seriemoordenaar van jonge meisjes proberen te pakken te krijgen. 


Mario Muñoz bewerkte de roman van Martin Solares (samen met de schrijver zelf) tot een eersteklas politiefilm: het initiële mysterie rondom de identiteit van ‘El Chacal’, een seriemoordenaar die het gemunt heeft op jonge meisjes in een oliestad in Mexico in de jaren zeventig, krijgt steeds duisterder trekken en wordt uiteindelijk een onderzoek naar de toestand van Mexico zelf, net als het Spaanse Marshland (La isla mínima) van een aantal jaar geleden. De film wordt voortgestuwd door het bevlogen acteren van Leonardo Ortizgris als de jonge inspecteur die de zaak op de juiste manier wil oplossen, maar zich omringd ziet door collega’s en een systeem dat vastbesloten is om alles te houden zoals het was. The Black Minute is een prachtig gefilmde, brute thriller die de kijker meeneemt op een sensationele rit die zowel briljant is in zijn intensiteit als misselijkmakend in zijn genadeloze blik op de verrotting in het hart van een corrupt systeem. Bikkelhard, briljant en beeldschoon. 

96 minuten
Mexico
2022
Spaans
(Engels ondertiteld)
Mario Muñoz