Een jong meisje gebruikt haar ontluikende helderziende vermogens om in te grijpen in het bewogen verleden van haar ouders. 


De jonge Vicky kan niet overweg met andere kinderen en is liever bij haar moeder, in de beboste hoekjes van de speeltuin. Wanneer haar tante Julia bij hen intrekt na een periode in de gevangenis, verandert de stemming en dynamiek in het huis. Wat is er echt gebeurd tussen Julia en haar ouders?  


Het uiterst sfeervolle, magisch-realistische sprookje Les cinq diables gebruikt de natuurlijke mystiek van de bergen en de onuitgesproken banden tussen vrouwen als onderstromen voor een ontroerend en tragisch verhaal over zusterschap, opgroeien, vergeving en loslaten. Schrijver-regisseur Leá Mysius is als schrijfster nog beter op dreef dan in haar speelfilmdebuut Ava (ze hielp ook bij het schrijven van Claire Denis' Stars at Noon) en geeft haar personages zoveel warmte mee dat je het tegen het einde van de film voor elk van hen zou willen opnemen. En dan is er nog díé karaokeversie van Total Eclipse of the Heart. Kom op nou. 

100 minuten
Frankrijk
2022
Frans
(Engels ondertiteld)
Lea Mysius