Feature, 69min
Noorwegen, 2021
Japans, Engels, Noors (Engels ondertiteld)

Regisseur: Fredrik Hana
Cast: Fredrik Hana, Marius Lunde
Genre: Drama

Een filmmaker onderneemt een epische zoektocht in deze unieke documentaire die het echte leven toont via fantastische filmgenres.

De Noor Marius is een acteur en filmmaker die op zoek gaat naar zijn Japanse moeder, die twintig jaar eerder spoorloos verdween. Als rechtgeaarde genrenerd filmt Marius de verschillende stadia van zijn zoektocht in verscheidene genres, van noir tot horror tot animatie. Een unieke documentaire die het echte leven toont via fantastische filmgenres.

CODE NAME: Nagasaki is een bijzonder voorbeeld van het gebruik van verbeelding en fantasy om een levensechte situatie te laten zien. Het tilt de moeizame zoektocht en confrontatie naar het niveau van een echt drama, door ons een kijkje te gunnen in de innerlijke leefwereld van hoofdpersoon Marius, voor wie elke gebeurtenis baanbrekend en wereldschokkend is. Nog belangrijker is het feit dat de fantasiewereld van Marius beheerst wordt door genrefilms, van noir, via jidaigeki, tot horror. In een prachtig geanimeerde scène wordt het emotionele hoogtepunt van de film bereikt. Een unieke documentaire die het echte leven toont via fantastische filmgenres.