Peter Strickland is terug met een film waarin de binnenkant van het lichaam niet per se een setting is voor horror, maar voor kunst.  


Welkom in het Sonic Catering Institute, een plek voor experimentele voeding en geluidsvoorstellingen. Waar rockmuzikanten nummers creëren met behulp van knisperend spek en druipend eigeel, en waar darmproblemen tot auditieve meesterwerken kunnen leiden. Wanneer een band op zoek gaat naar inspiratie, worden we meegenomen op een reis door de zintuigen.  


De Britse regisseur Peter Strickland is terug met misschien wel zijn vreemdste film tot nu toe – en dat zegt wat van de man die ons horrorfilms over geluidseffecten, een kinky lepidopteroloog en een spookjurk gaf. Maar ook al gaat Flux Gourmet – gebaseerd op Stricklands eigen ervaringen als lid van een noise-groep die op voeding gebaseerde nummers opnam – ogenschijnlijk over maag- en darmprocessen en lichaamssappen; hij gaat natuurlijk net zo goed over machtsspelletjes, uitbuiting, eerlijkheid en kwetsbaarheid. Kom voor de scheten en de puisten, blijf voor het sound design, de decadente close-ups en de gedenkwaardige set pieces. Si, maestro! 

108 minuten
VS
2022
Engels, Grieks
(Engels ondertiteld)
Peter Strickland