Special, 90min

Engels

Genre: Talkshow

Jouw hulp wordt gevraagd bij de zoektocht naar Tolkien's meest mysterieuze fantasy figuur. Filmmaker Joost van de Loo is samen met een wereldwijd netwerk van holistische detectives op zoek naar Tom Bombadil. In deze live Special wisselen ze ervaringen uit en tonen nieuw materiaal.

Hoe vind je je favoriete fantasiewezen in de echte wereld? Deze vraag achtervolgt de detective documentaire Finding Tom Bombadil. In 2019 ging de film in premiere op Imagine voor een zaal met Bombadil-fans. Nu roept de maker de hulp van het Imagine publiek in – samen met een internationaal panel van prominente detectives en onderzoekers, zoals dr Mark Benecke en professor David Hand.

Tom Bombadil is een bijfiguur in Lord of the Rings, die van de natuur houdt en meestal onzinliedjes zingt. Hij is ook de enige op wie de Ring geen invloed heeft. In 2015 werd Joost van de Loo een holistische detective die zich toelegt op het vinden van Tom Bombadil. Hij is al jaren op zoek en heeft daarbij ook al vijf verschillende werelddelen bezocht. Joost zegt: ‘Op de een of andere manier viel Tom Bombadil me altijd op. Hij is zo positief en uniek; de oudste en misschien wel machtigste persoon in het universum, maar totaal niet geïnteresseerd in macht. Mijn project gaat ervan uit dat hij echt bestaat. Wij denken dat Tom Bombadil ergens op de wereld gewoon tussen de mensen leeft.’