Feature, 70min
België, Frankrijk, 2021
Frans (Engels ondertiteld)

Regisseur: Lenny Guit, Harpo Guit
Cast: Claire Bodson, Habib Ben Tanfous, Harpo Guit, Mathieu Amalric, Maxi Delmelle
Genre: Comedy

Vierentwintig uur in de absurde en avontuurlijke levens van twee nietsnutten van broers… en hun moeders hond. Hilarische, anarchistische, recht voor z’n raap komedie.

De in Brussel wonende Issachar en Zabulon mogen dan misschien in de twintig zijn, maar ze gedragen zich als rebelse tieners die constant streken uithalen. Als ze tijdens een van hun avonturen de hond van hun moeder kwijtraken, is de grens bereikt. Moeder geeft ze vierentwintig uur om het mormel weer terug te vinden, anders schopt ze hen het huis uit. Hilarische, anarchistische, recht voor z’n raap komedie die ergens in het midden valt tussen John Waters, Troma en Dumb & Dumber.

Deze krankzinnige, trashy, doldwaze komedie, ergens tussen John Waters, Troma en Dumb & Dumber, is de eerste speelfilm van de broers Lenny en Harpo Guit, waarbij Harpo ook een van de hoofdrollen speelt. En ja, dat is inderdaad de beroemde Franse acteur Mathiu Amalric die twee dagen gratis filmde voor een klein rolletje. De over de top grappen zijn zo grof en goor als je mag verwachten van een film die begint met het dwangmatig voeren van mensenpoep. Maar er zijn ook totaal absurde scènes, zoals de bizarre VHS-video die de broers maken. Hilarisch smakeloos en provocerend, Mother Schmuckers windt er geen doekjes om.