Een paasweekend verandert voor een tienermeisje in een nachtmerrie, in een claustrofobische, strakke en zenuwslopende film over horror in huiselijke kring. 


Gefrustreerd door haar gewicht brengt de 15-jarige Simi de paasvakantie door in het huis van haar tante Claudia, een gerenommeerd voedingsdeskundige. Maar Claudia verwelkomt haar maar koeltjes en ze moet een kamer delen met haar enge neef Filipp. Met Pasen in aantocht worden geheimen onthuld en bereiken spanningen een hoogtepunt.  


Family Dinner speelt zich af in de aanloop naar het paasweekend en wordt verteld vanuit het perspectief van Simi. Ze probeert erachter te komen wat er gaande is in dit vreemde huishouden, terwijl debuterend regisseur Peter Hengl ons bijna tot de allerlaatste scène in het ongewisse laat. Ook de familieleden, die hun verhalen met Simi delen maar allemaal even onbetrouwbaar lijken, dragen bij aan het mysterie. Net als Simi weet het publiek niet wie het kan vertrouwen en welke informatie op waarheid berust. Pasen was zelden zo beklemmend en claustrofobisch als in deze strakke en zenuwslopende film over horror in huiselijke kring. 

96 minuten
Oostenrijk
2022
Duits
(Engels ondertiteld)
Peter Hengl