Feature, 52min
Zuid-Korea, 2020
Koreaans (Engels ondertiteld)

Regisseur: Kim Ui-seok
Cast: So-ri Moon, Yoo-sang Jang
Genre: Science fiction

Het brein van een overleden zoon wordt tot leven gewekt door kunstmatige intelligentie in een scherpzinnige, maar ook ontroerende sciencefictionfilm die vragen stelt over identiteit, familie en vrije wil.

Wanneer Hyera’s zoon omkomt bij een auto-ongeluk, weet ze hem weer tot leven te wekken door kunstmatige intelligentie in zijn hersens te implanteren. Na een tijdje merkt Hyera dat het gedrag van haar zoon begint te veranderen en ze vermoedt dat dit te maken heeft met zijn verbeterde brein. De schokkende waarheid is echter anders. Scherpzinnige, maar ook ontroerende sciencefictionfilm die vragen stelt over identiteit, familie en vrije wil.

De openingsscène van Empty Body verraadt al dat de zoon niet volledig menselijk meer is, en wat volgt is een onderzoek naar wat dat voor hem/het en zijn/’hets’ moeder betekent. In deze strak geschreven sciencefictionfilm buigt regisseur Uiseok Kim zich over essentiële vragen rond het gebruik van A.I.: welke consequenties heeft neurale versterking voor de identiteit, wat doet het met vrije wil en hoe beïnvloedt het familie en relaties? De film biedt de kijker ruim tijd voor reflectie en zodra Hyera de vernietigende antwoorden op deze vragen gevonden heeft, wordt deze scherpzinnige en beheerste sciencefictionfilm nog onverwacht aangrijpend.