Feature, 98min
Nederland, Taiwan, 2021
Engels, Mandarijn (Engels ondertiteld)

Regisseur: David Verbeek
Cast: Anna Marchenko, Avis Zhong, Gijs Blom, Philip Juan, Yen Tsao
Genre: Drama, Thriller

Een groep steenrijke vrienden verandert in vampiers in een chique en stijlvolle thriller met een originele kijk op de vampiermythe.

Een groep steenrijke vrienden in Taiwan probeert hun verveling te bestrijden door elkaar voor de gek te houden, van een nepbegrafenis tot een massale black-out. Wanneer een van hen een ontmoeting met een sjamaan regelt, wordt de groep tot vampiers gemaakt. Maar het lijkt erop dat ze niet de enigen te zijn. Chique en stijlvolle thriller met een originele kijk op de vampiermythe.

In zijn zevende film speelt David Verbeek met het idee dat de superrijken de vampiers van de samenleving zijn. Hij toont vanaf het begin hoe machtig en verveeld de vrienden echt zijn, met een geënsceneerde grap in de openingsscène, gevolgd door een viering van hun eigen bijzonderheid. Ze komen uit de hele wereld en hun rijkdom heeft ze super zelfverzekerd gemaakt. Pas als ze zich tegen elkaar keren sluipen angst en paranoia binnen. Hun hedonistische wereld wordt prachtig vastgelegd door cameraman Jasper Wolf, die de bescherming van de nacht en de aftakeling gedurende de dag laat zien. In vol daglicht wordt de emotionele tol duidelijk die door hun spelletjes geëist wordt.