Feature, 87min
Ierland, Frankrijk, België, 2020
Engels

Regisseur: Vincent Paronnaud
Cast: Arieh Worthalter, Lucie Debay
Genre: Action, Thriller

Eve weet te ontsnappen van twee psychopaten die haar ontvoerd hebben en verschuilt zich in een bos. Een wild en uitputtend kat-en-muisspel volgt.

Eve denkt een charmante man ontmoet te hebben in een bar, maar het gaat vreselijk mis wanneer ze beseft dat ze in handen van een psychopaat en zijn volgzame handlanger is beland. Behalve gruwelijk is Hunted ook zwartkomisch en zit vol met inventieve visuele en auditieve trucjes. Maar uiteindelijk is dit toch vooral een kat-en-muisspel dat tot het uiterste gaat – en verder.

In tegenstelling tot de gemiddelde rape/revenge-film, waarin voornamelijk het perspectief van het slachtoffer getoond wordt, verandert Hunted regelmatig van perspectief. Wanneer we uiteindelijk weer terugkeren bij Eve is ze een soort mythisch wezen geworden, een Roodkapje, beschermd door de natuur en onderdeel van de natuurlijke wereld. Zoals de trailer zegt: ‘The company of wolves is better than that of man.’ Geregisseerd door de coregisseur van de voor een Oscar genomineerde verfilming van Marjane Satrapi’s graphic novel Persepolis (2007), is Hunted een zwartkomische film vol visuele en auditieve trucjes. Maar uiteindelijk is dit toch vooral een kat-en-muisspel dat tot het uiterste gaat – en verder.