Feature, 95min
China, 2020
Mandarijn (Engels ondertiteld)

Regisseur: Ho-Leung Lau
Cast: Chaobei Wang, Daniel Wu, Jessie Li, Michelle Wai, Qianyuan Wang
Genre: Action, Crime, Drama

Detective Zhong heeft de leiding over een taskforce die de criminele bende Eagle op de hielen zit. Spectaculaire Hongkongstijl-actie in deze misdaadthriller van het Chinese vasteland.

De kaskraker Caught in Time, losjes gebaseerd op een serie echte overvallen in de jaren negentig, vertelt het verhaal van detective Zhong, wiens taskforce betrokken raakt bij een kat-en-muisspel van bijna tien jaar met een criminele bende onder leiding van Zhang, aka Falcon. Spectaculaire Hongkongstijl-actie in deze misdaadthriller van het Chinese vasteland.

Met zijn explosieve geweld en spectaculaire decors brengt Caught in Time van het Chinese vasteland een eerbetoon aan de Gouden Eeuw van de Hongkong-misdaadthrillers, zoals John Woo’s A Better Tomorrow en The Killer, met een kleine knipoog naar Michael Manns Heat. In de laatste akte rollen we van de ene schietpartij in de andere en wordt de film meer actiethriller dan misdaadthriller. Zelfs met een enigszins gehumaniseerde slechterik vertoont deze film – tot en met het nogal verbijsterende einde – minder morele ambiguïteit dan de eerdergenoemde voorgangers. Desalniettemin, bereid je voor op een meeslepende achtbaanrit in Hongkongstijl.