Een moordonderzoek naar een onmogelijk misdrijf stort twee agenten in een wereld vol waanzin waarin zelfs het meest bizarre mogelijk lijkt. 


In een wijk van Tunis waar de bouwactiviteiten stopten aan het begin van de revolutie, vinden twee agenten een verbrand lichaam op een van de percelen. Als de bouw weer op gang komt, beginnen ze deze mysterieuze zaak te onderzoeken. Wanneer de gebeurtenis zich herhaalt, neemt het onderzoek een bizarre wending. 


Youssef Chebbies intense film noir/horror-hybride is een zeldzaam geval van Tunesische genrecinema, dat de kijker betovert met zijn atmosfeer van onzekerheid en angst. Met als centrale locatie een bouwplaats die tijdens de revolutie van 2011 werd verlaten, schetst Ashkal een beeld van een stad die onder de oppervlakte met zichzelf in strijd is. Wanneer het politieonderzoek steeds meer potentiële bovennatuurlijke elementen onthult en de barsten blootlegt in het systeem zelf, stelt de film op onverbloemde wijze vragen over de recente geschiedenis van het land, terwijl de plausibele, slimme misdaadplot nooit uit het oog wordt verloren. Ashkal is een adembenemend staaltje genrecinema uit een regio van de wereld waar je dit type film niet zo snel verwacht. Gedurfd, briljant en onverwacht. 

92 minuten
Frankrijk, Tunesië
2022
Berber
(Engels ondertiteld)
Youssef Chebbi