Feature, 99min
Groot-Brittannië, 2020
Engels

Regisseur: Romola Garai
Cast: Alec Secareanu, Carla Juri, Imelda Staunton
Genre: Horror

Een immigrant vol schuldgevoelens wordt geconfronteerd met een verontrustend gezin in een unieke filmtrip die net zo geweldig voelt als dat hij klinkt.

Tomas is een trotse, hardwerkende en zeer intelligente immigrant vol schuldgevoelens. Na een brand in zijn woning wordt hij in een huis geplaatst dat wordt gerund door Magda, die voor haar gehandicapte moeder zorgt. Al snel komt Tomas erachter dat er iets ernstig mis is in het huishouden. Een unieke filmtrip creëert een aangrijpende wereld die net zo geweldig voelt als dat hij klinkt.

De debuutfilm van acteur/regisseur Romola Garai maakt op zeer creatieve wijze gebruik van ruimte en set design, maar vooral van montage en sound design. De stijl van de film, voortrazend in een reeks snelle, abrupte cuts, draagt bij aan de algemene verwarring en sinisterheid van het verhaal. Amulet kent tenminste twee grote twists, waarvan de tweede voor zowel ons als voor de hoofdrolspeler een totale ommekeer betekent, waardoor we onze positie ten opzichte van bepaalde personages moeten herzien. Het einde bevat een paar waanzinnige over-the-top beelden, die Amulet tot een unieke filmtrip maken. Amulet weet een aangrijpende wereld te scheppen die net zo geweldig voelt als dat hij klinkt.