Feature, 71min
Groot-Brittannië, 2021
Engels

Regisseur: Ryan Braund
Cast: Harry Dyer, Heather Gonzalez, Jef Leeson, Jeremy J. Smith-Sebasto, Nick Eriksen
Genre: Animation, Fantasy, Science fiction

Even gestoorde als geniale programmeur wordt geconfronteerd met een intelligente en gevaarlijke kunstmatige intelligentie in een glorieuze old school animatiefilm over een niet al te verre toekomst.

De even gestoorde als geniale programmeur David is vervreemd geraakt van zijn geliefden en collega’s door zich obsessief te richten op zijn magnum opus: het ultieme kunstmatige-intelligentiesysteem. Na weken van isolatie moet hij nu het groeiende probleem onder ogen zien dat de machine intelligenter is dan hijzelf. Glorieuze old school animatiefilm over een niet al te verre toekomst.

Wie had kunnen denken dat een film over kunstmatige intelligentie zo analoog kan voelen? Dit is speculatieve sciencefiction getekend met potlood. Door het strijdveld te verplaatsen van de glimmende wandelgangen van Silicon Valley of een futuristische metropolis naar een vervallen pakhuis vol krakkemikkige oude servers en verwarde kabels, richt schrijver/regisseur/producent Ryan Braund zijn aandacht niet zozeer op de machine als wel op de maker. Aanvankelijk oogt hun confrontatie nog redelijk realistisch, maar wanneer de machine echt op Davids zenuwen begint te werken, komt er een nieuwe werkelijkheid bij kijken die uitmondt in een Kubrickiaanse 2001-stijl Stargate-scène. Een glorieuze old school animatiefilm, die het gestoorde menselijk brein tegenover de zuivere intelligentie van een machine plaatst.