Feature, 104min
Zuid-Korea, 2020
Koreaans (Engels ondertiteld)

Regisseur: Jin-young Jung
Cast: Hae-gyun Jeong, Soo-bin Bae, Soo-yeon Cha
Genre: Drama, Mystery

Het leven van een detective wordt op z’n kop gezet tijdens zijn onderzoek naar een mysterieuze brand in een klein dorpje, in deze zeer vermakelijke hersenkraker.

Een stel dat samen op een dorpsschool werkt deelt een geheim dat op een avond per ongeluk onthuld wordt. Het nieuws gaat razendsnel door het dorpje, en het stel komt om in een onverwachtse brand. De detective die onderzoek komt doen staat een grote verrassing te wachten in vermakelijke en intelligente hersenkraker met een vleugje Twin Peaks.

Er schuilt veel mysterie in Me and Me, een film die je in het ongewisse en alert houdt. De kijker moet uit zien te vogelen hoe de verschillende personages en verhaallijnen in elkaar passen. Gelukkig zijn die personages en de setting zo goed uitgewerkt, dat je aandacht zonder veel moeite vastgehouden wordt. Dit is een film om vaker te zien, want als je de twist eenmaal weet ontdek je nog veel meer aanwijzingen. Intussen worden de grote vragen ook niet geschuwd: wie zijn wij en hoe passen we in deze wereld? Maar Me and Me is toch vooral een vermakelijke hersenkraker met een vleugje Twin Peaks.