Feature, 89min
Japan, 2020
Japans (Engels ondertiteld)

Regisseur: Takeshi KUSHIDA
Cast: Hideki Nagai, Itsuki Otaki, Toki Koinuma, Toshiaki Inomata
Genre: Comedy, Horror, Romance

Een eenzame fotograaf ontmoet een jonge vrouw die haar leven op social media doorbrengt in een aangrijpende, droomachtige film met een vleugje body horror.

De eenzame en zwijgzame fotograaf Kai runt een kleine studio in een Japanse stad, en is gespecialiseerd in het digitaal bewerken van portretfoto’s. Op een dag ontmoet hij Kyoko, een mooie, jonge vrouw die haar leven op social media doorbrengt en de fysieke perfectie zo zat is dat ze weigert behandeld te worden voor een nare vleeswond. Een droomachtige, aangrijpende film over innerlijke en uiterlijke transformatie – met een vleugje body horror.

Woman of the Photographs gaat over identiteit en het beeld dat mensen aan de buitenwereld willen tonen. Een van Kais klanten is een jonge vrouw die haar foto’s regelmatig digitaal door hem laat aanpassen. Zoals zij zegt: je bent net zo mooi als je foto eruitziet. Kai heeft een bidsprinkhaan als huisdier, een insectensoort waarbij de vrouwtjes de mannetjes doden na het paren. Dat voorspelt niet veel goeds als de socialmediaverslaafde Kyoko ten tonele verschijnt, maar regisseur Takeshi Kushida gaat een totaal onverwachte richting op met het thema. Een droomachtige, aangrijpende film over innerlijke en uiterlijke transformatie – met een vleugje body horror.