IVF-X: Kweek en ontmoet je Cyborg-Baby
Zaterdag16 oktober – zondag 31 oktober
Dagelijks 17:30 – 22:00 uur
Weekends vanaf 13:00
LAB111

Let op: dit programma werkt met tijdslots van 20 minuten

IVF-X MEET AND BREED YOUR CYBORG BABY

IVF-X: Kweek en ontmoet je Cyborg-Baby

In deze interactieve VR-installatie van Victorine van Alphen kun je je eigen cyborg-baby creëren en leren kennen.

Wat gaat jezelf voortplanten of reproduceren betekenen in de toekomst, wanneer dat niet langer een biologische aangelegenheid is maar een nakomeling via keuze en technologie?

Speculerend over de toekomst van de menselijke voortplanting, ontwikkelde filosofe en kunstenares Victorine van Alphen een hybride realiteit waarin je je eigen ‘gepersonaliseerde’ cyborg-baby kunt creëren en leren kennen. Is het een kliniek? Een instituut? Een meeslepend realiteitsritueel? Een audiovisuele installatie? Een procedurele uitvoering? Een blik in een mogelijke toekomst? IVF-X is dat allemaal.

Na een intieme intake ontmoet je in een hybride realiteit je cyborg-baby, digitaal voor je gekweekt, gebaseerd op jouw keuzes. Deze futuristische installatie borduurt voort op de procedures die echte IVF-klinieken gebruiken voor kunstmatige inseminatie (IVF = in-vitrofertilisatie) en combineert dit met VFX (visuele effecten) om onze meest intieme reproductieve verlangens & dilemma’s te verkennen.

IVF-X komt het best tot zijn recht als je het met z’n tweeën ervaart, maar je hoeft niet per se een stel te zijn in het echte leven. De experience duurt ongeveer 20 minuten.