Imagine 2013 in beeld


<!--  this file is used to correctly display diacritic characters !-->

  Imagine Film Festival 2013

Het festivalaffiche voor Imagine 2013 is er! Het festival ging in zee met de Utrechtse ontwerper Nick Liefhebber. Het resultaat is een geheel grafisch affiche dat je zintuigen op het verkeerde been zet.

Over weinig wordt op de Imagine-burelen zoveel gediscussieerd als over het festivalbeeld. Ga maar na: bezoekers en buitenstaanders moeten in één oogopslag een beeld krijgen wat het festival is en waar het over gaat. En als je naar de festivalaffiches van de laatste jaren kijkt, of naar die van onze collega-festivals, dan zie je dat het echt alle kanten op kan gaan: geschilderde monsters, fantasiewezens, een mysterieuze glazen bol, we hebben het allemaal gehad.

Dit jaar hebben we gekozen voor de Utrechtse ontwerper Nick Liefhebber. Nick maakte onder andere ontwerpen voor Paradiso, Sony Playstation en KUVVA. Zijn gebruik van kleuren en (abstracte) vormen maken van zijn affiches krachtige grafische statements, die vooral op straat erg opvallen.
‘Film kun je vergelijken met hypnose’, zo luidde zijn uitgangspunt. ‘Hypnose is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn waarin men zich ontspannen op een bepaald onderwerp concentreert. Zo ook bij film. Film creëert een kunstmatige staat van bewustzijn, waarbij je wordt misleid door je zintuigen. Je gebruikt je fantasie om een compleet beeld te krijgen’.

Na een aantal experimenten heeft het festival gekozen voor een beeld met vijf objecten die een illusie van beweging geven. Niet alles loopt in de richting die je zou verwachten, net al bij de fantastische film. Het zet je verbeelding in gang en je hebt diezelfde verbeelding nodig om erachter te komen wat er werkelijk aan de hand is.
Het festivalaffiche wordt gedrukt in 5 kleuren, waarvan je hier 2 varianten ziet. Het festivalmagazine, de catalogus, de stembriefjes en al het andere drukwerk krijgt dezelfde vormgeving, met verschillende kleuren.

Nieuws