Loop

Het Hongaarse Loop koppelt tijdreizen aan een kritische kijk op onze maatschappij.

Regie |  Isti Madarász 

Hongarije | 2016 

95 minuten

IMDB

Met | Dénes Száraz, Dorina Martinovics, Zsolt Ange

Loop

Een dealer komt in een tijdlus terecht nadat hij zijn vriendin verlaat, in een Hongaarse mengeling van Groundhog Day en Source Code.

Drugsdealer Adam en zijn vriendin Anna willen hun baas oplichten en een nieuw leven in het buitenland beginnen. Als Anna zwanger blijkt te zijn, besluit Adam alleen verder te gaan en haar achter te laten. Al snel raakt hij verstrikt in een mysterieuze tijdkronkel tot hij de juiste beslissing genomen heeft. Groundhog Day meets Source Code in deze rauwe, snelle en goed getimede tijdreisthriller.

Isti Madarász’ debuutfilm is niet te vergelijken met de overgecompliceerde tijdreisfilms die we de afgelopen jaren gezien hebben. Hij biedt een fris alternatief dat heel slim het hoofdpersonage keer op keer met zijn andere incarnaties confronteert. Maar een nieuwe kans betekent niet direct een schone lei. Adam krijgt elke keer weer te maken met de ingewikkelde consequenties van zijn eerdere beslissingen. De film heeft ook een actuele achtergrond, die raakt aan kwesties als emigratie en verantwoordelijkheid. Moeten we op zoek naar een betere plek of moeten we onze huidige plek beter maken? Maar wat als er dan niets verandert en we vast blijven zitten in een deprimerend nu?